Rozvíjí naše schopnosti

Jistě už jste slyšeli někdy v životě názor, že počítačové hry jsou blbosti, které člověku vůbec nepřispívají. Není to však úplně pravda, protože s pomocí her se toho lze hodně naučit, a navíc trénovat i mozek. Samozřejmě by to nemělo dojít do fáze, kdy vysedáváme u počítače dlouhé hodiny a střílíme zombie, protože to nám asi moc neprospěje.

herní ovladač

I akční hry, kde se střílí však můžou mít pozitivní vliv, a to na naše kognitivní schopnosti. Vhodné je hrát strategie, a to klidně online, protože zde je zapotřebí nad každým krokem opravdu přemýšlet, abychom soupeře skutečně porazili. Navíc takové válečné strategické hry dokážou být opravdu zábavné a o tom právě hry jsou, aby nás bavili a prožili jsme během nich spoustu skvělých momentů. Kromě rozvoje přemýšlení a rychlých reakcí se díky nim můžeme učit skvěle angličtinu, když budeme mít hru kompletně v angličtině, a navíc v tomto jazyce i komunikovat se svými spoluhráči.

Klasické hry

Máte doma šachy, ale nemáte nikoho, kdo by si s Vámi zahrál, či hledáte vyrovnaného soupeře? Pak můžete zvolit právě online variantu, kterých je celá řada. Můžete si je stáhnout i do mobilu a prospěšně tak strávit čas třeba při cestě do školy či práce v hromadné dopravě. Systém Vám bude navíc vybírat soupeře na stejné úrovni, která se časem může samozřejmě zvyšovat, takže souboje budou vyrovnané. Kromě toho je tu možnost třeba karetních her, ale nejen tak ledajakých.

figurky a šachovnice

Hezkým příkladem je Gwent, protože abyste porazili soupeře, tak je třeba přemýšlet, taktizovat i blafovat. Každá karta zde má totiž svůj specifický účinek a dají se tvořit všelijaké specifické kombinace, ovšem také Vám je může v polovině překazit soupeř, takže je zase třeba rychle vymyslet něco jiného. Právě při takových hrách se skutečně můžeme bavit o trénování našeho mozku, akorát všeho bychom měli mít s mírou.